Descripció
Vols aprendre a elaborar bons vins des del camp fins a l’ampolla? Vols fer el teu propi oli de màxima qualitat? Vols conèixer íntegrament el món de la vinya i l’olivera? Tens ganes de fer cervesa? Destil·lats? Doncs aquest és el teu cicle!
Aquests estudis post obligatoris capaciten per extreure l’oli d’oliva en les condicions establertes als manuals de procediments i qualitat, conduir les operacions de refinació i condicionament d’oli d’oliva, elaborar destil·lats i begudes espirituoses, portar a terme les operacions d’acabament i estabilització de vins, controlar les fermentacions en vins blancs, negres i rosats, aprovisionar i emmagatzemar matèries primeres i auxiliars, envasar, etiquetar i embalar els productes elaborats, preparar i mantenir els equips i les instal·lacions garantint-ne el funcionament i promocionar i comercialitzar els productes elaborats.
Tenen una durada de 2.000 hores concentrades en dos cursos acadèmics
Continguts
- Matèries Primeres i Productes en la Indústria Oleícola, Vinícola i d’altres Begudes.
- Extracció d’Olis d’Oliva.
- Elaboració de Vins.
- Principis de Manteniment Electromecànic.
- Condicionament d’Olis d’Oliva.
- Elaboració d’altres Begudes i Derivats.
- Anàlisi Sensorial.
- Venda i Comercialització de Productes Alimentaris.
- Operacions i Control de Magatzem en la Indústria Alimentària.
- Seguretat i Higiene en la Manipulació d’Aliments.
- Formació i Orientació Laboral.
- Empresa i Iniciativa Emprenedora.
- Anglès Tècnic.
- Síntesi.
- Formació en Centres de Treball.
Com accedir?
Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria.
- Haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
- Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar.
- Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
- Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
- Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
- Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI).
- Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l’any en què es fa la prova.
Sortides acadèmiques i professionals:
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:
- Al batxillerat.
- A un cicle de grau superior de formació professional.
Sortides professionals
La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Cellerer o cellerera.
- Mestre o mestra de trull.
- Auxiliar en trulls i bodegues.
- Comercial de trulls i bodegues.